foredrag av topp kvalitetsom virkelig treffer med Kim Evensen fra Brothers

Brothers er den ledende organisasjonendedikert til å styrke guttersog menns vennskap

faglig solid inspirerende, nært og relaterbart underholdende fra første øyeblikk

"Gratulerer med årets beste foredrag!" - Rektor, Molde FHS

"Dette var en sinnsykt reality-check!" - Elev (17), Meldal VGS

"Dette foredraget fjerner liksom elefanten i rommet." - Soldat (20), Porsangmoen Leir, Forsvaret

book Kim Evensen i dag

94

foredrag i Norge

10

foredrag internasjonalt

over 100 foredrag siden 2021!

Les Kim's kronikk i Dagbladet (November 2023)

kim evensen, dagbladet, brothers, gutter, mens, vennskap, mental helse
Les

Dette er Brothers

Brothers er en global organisasjon som ble stiftet i Norge i november 2017. Organisasjonen er dedikert til å styrke gutters og menns vennskap. Brothers' erfaring og research viser at gutter allerede fra ung alder møter mange hindringer og problemer som gjør det vanskeligere å forme dype, nære og autentiske vennskap. Dette dreier seg i særlig grad om kulturelle og sosiale koder for hvordan gutter og menn forventes å oppføre seg. Det kan innebære mange stereotypier og stigma i møte med hvordan en gutts/manns vennskap med andre menn “skal se ut”. Disse forventningene kan for mange være en hindring til å utvikle nære og autentiske relasjoner, noe som i sin tur kan ha store fysiske og psykiske helsemessige konsekvenser. Denne utfordringen, som befinner seg både på et samfunns- og individ-nivå, ligger ved roten til Brothers som organisasjon og tiltak. Slik som Dr. Niobe Way fra New York University slår fast i boken “Deep Secrets”, etter flere tiår med studier på gutters vennskap, så påvirker nærværet eller fraværet av dype, intime vennskap gutters mentale og fysiske helse i en enorm skala. Hun taler blant annet for at menn uten nære vennskap vil ha mye større sjanse for blant annet sosial isolasjon, depresjon, avhengighet og selvmord. Det vil også kunne gi større sjanse for sykdommer som diabetes, kreft, Alzheimers og hjerteproblemer, samtidig som det øker sjansen for blant annet vold, avhengighet og kriminalitet. Som ordfører Marianne Borgen også bemerket etter en samtale med oss, er tematikken Brothers jobber med utrolig viktig og likevel så neglisjert.

Noen av våre venner og samarbeidspartnere:

Som organisasjon, er noen av våre internasjonale samarbeidspartnere TED-talk-aktuelle Dr. Niobe Way fra New York University, Judy Y Chu fra Stanford University og Mens Line Australia (Australsk hjelpelinje for menn). I Norge er vi gode venner med blant andre Mental Helse, Mental Helse Ungdom, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Rådet for Psykisk Helse og Helsestasjon for Gutter, Oslo. Brothers har i tillegg møtt med flere norske kjentfolk som backer og sprer budskapet vårt.

brothers, trøndertun fhs

Foredrag 1: Gutters og menns vennskap

Navn på presentasjonen: Created for Connection.Varighet: Vanligvis 60 minutter, eller 2x45 minutter (med pause)For hvem: Idrettsklubber, organisasjoner, videregående- og ungdomsskoler, folkehøgskoler, bedrifter. Gutter og jenter. Menn og kvinner.Tematikk: Gutters vennskap, menns vennskap, maskulinitet, mangfold, kulturelle normer, mannsrollen, gutters og menns relasjonelle behov. Struktur:- Kort introduksjon til Brothers-organisasjonen- Vanlige reaksjoner når folk hører om Brothers- Hvorfor er dette foredraget og tematikken ‘gutters vennskap’ minst like viktig for kvinnene å få med seg, som for gutta?- Hvorfor vennskap er viktig for vår mentale og fysiske helse- Konsekvenser som kommer ved fravær av nære vennskap- Mer informasjon om Brothers-organisasjonen, vår visjon og vårt team- Våre samarbeidspartnere, supportere etc.- Fire (kulturelle) utfordringer som kan gjøre det vanskeligere for gutter å skape nære vennskap- TED-talk av Dr. Niobe Way (New York University)- Fra gutt til mann - hva skjer i denne perioden?- Refleksjonstid i par/små grupper- Hvorfor mange veteraner i USA savner krigen (inspirert av Sebastian Junger’s TED-talk)- Forskjellige type vennskap, forskjellige personligheter, men alle har behov for gode vennskap.- Tips til hvordan vi kan skape en sunnere kultur for gutta til å bonde med hverandre.- Avsluttes med kortfilmen “Created for Connection” av Brothers (2,5 min) Våre foredrag tilpasses aldersgruppen til de vi snakker til. Hovedmålet med foredraget er å få deltakerne til å reflektere rundt temaet gutters vennskap - et tema de sannsynligvis ikke har reflektert over så mye før. Det brukes også flere ‘memes’ og bilder som vil få deltakerne til å kjenne seg igjen.Kim Evensen, foredragsholderen, er alltid tilgjengelig for spørsmål i etterkant av foredragene. Han har også med bøker for signering og Brothers-gensere for de som ønsker dette. Dette pleier ofte å være veldig populært. *Brothers tilbyr også lengre, skreddersydde foredrag, workshops og opplegg. 

Foredrag 2: Sårbarhet i relasjoner

Navn på presentasjonen: Uten masker (tbc)Varighet: Vanligvis 60 minutterFor hvem: Næringslivet, idrettsklubber, organisasjoner, videregående- og ungdomsskoler, folkehøgskoler.Tematikk: sårbarhet i nære relasjoner, hva kan hindre oss i å kommer nær hverandre i relasjoner, viktigheten av nære vennskap, hvordan våre personlige relasjoner påvirker oss profesjonelt og i jobbsammenheng, hvordan skape ekte og ærlige relasjoner med kollegaer, med merStruktur: Kommer.

Vår foredragsholder:

Kim Evensen (30), som er grunnleggeren, daglig leder og foredragsholder i Brothers, er kjent for å være ekstremt flink til å kommunisere, og har en karisma som skaper engasjement og tillit. Han er forfatter av to bøker: The Real Bro Code (2020) og Brothers (2019) som har solgt kopier i over 21 land. Kim har i en periode på over fem år drevet research på tematikken: gutters og menns vennskap. Han har studert lederskap i Australia i tre år og har i tillegg bakgrunn som skuespiller og modell. Kim brenner for at gutta skal oppleve solide vennskap, og det merkes. Med hans tilstedeværelse, ærlighet og genuine karakter, tar han med publikum på en reise som virkelig setter spor. Han bruker personlige erfaringer som eksempler, som gjør det lett å kjenne seg igjen. Dessuten er hans faglige kompetanse imponerende, og den underbygger og styrker foredraget fra start til slutt. Og ikke nok med det, hans underholdende væremåte og humor, og hans veksel mellom letthet og dybde, gjør at presentasjonen blir morsom og fengende, rørende og dyp. Kim vil inspirere og utfordre hvem enn som lytter - både gutter og jenter, menn og kvinner.

kim evensen, the real bro code, brothers organization, author photo _by magnus løvrød, male friendship, brotherhood, brothers

Andre tematikker:

Kim er kunnskapsrik innenfor mange områder, men spesialiserer seg på:- gutters og menns vennskap (og maskulinitet)- sårbarhet- hvordan skape nære og sunne relasjonerØnsker dere å booke han til å snakke om noe annet, eller noe annet i tillegg, ta kontakt for en vurdering. Eksempler på andre temaer han kan snakke om:respekt, mental og psykisk helse, mangfold, kommunikasjon, samhold, tilstedeværelse (i en digital kultur), farvel janteloven, likestilling, lederskap, arbeidsmiljø, entreprenørskap.Kim er en ekstremt inspirerende foredragsholder som bryter med jante-lovens krav og forventninger. Uansett hvilke tema han snakker om, garanterer vi et foredrag av meget høy kvalitet. Pris for skreddersydde foredrag eller opplegg vil være noe høyere enn Created for Connection-foredraget, da det krever med jobb og forberedelser for Kim.

Her har Kim og Brothers snakket:

Brothers og Kim Evensen tilbyr foredrag av høy kvalitet, og vi blir booket om og om igjen for å møte nye kull.Her er tidligere eller fremtidige bekreftede bookinger: - Det Norske Forsvaret: Ørland, Rena, Terningmoen, Jørstadmoen, Huseby, Porsangmoen, Bodin, Evenes, TVO, Velferdens Fagdager- Forsvarets Høgskole: Cyberingeniørskolen- Bedrifter: Maersk Tankers- Regjering og Stat: Kultur- og Likestillingsdepartementet (innlegg)- Folkehøgskoler: Danvik, Molde, Valdres, Nordmøre, Hallingdal, Voss, Buskerud, Trøndertun, Oslofjord, Hardanger- Videregående skoler: Ringerike, Horten, Thor Heyerdal, St. Hallvard, Strømmen, Elverum- Universiteter: California State University Monterey Bay (CSUMB)- Barne- og ungdomsskoler: Ryenberget skole (7-10 klasse)- Skoler i Kenya: Kiungani Secondary School,Hilario Wekhonye Secondary School, St. Peter’s High School, Katugh mixed Secondary School, Masol Secondary School, Nyangaita Boys Sencondary School- Fengsler: G.K. Prison Kapenguria (Kenya)- Andre: Mental Helse Ungdom, BIG, AUF Innlandet, Komiteen for Sundhedsoplysning (DK), Rotary Clubs (Sydney AUS)

brothers, kim evensen, ldo, forsvaret, oslo kommune, mental helse ungdom

Mulige spørsmål du har:

Funker foredrag fra Brothers for bedrifter i næringslivet?- Uten tvil. Dine ansatte har like mye behov for nære og gode vennskap som alle andre. Og budskapet Brothers kommer med er kanskje ekstra viktig for dem å få med seg. Når dine ansatte har gode vennskap, så styrker det deres mentale og fysiske helse, noe som igjen vil påvirke deres profesjonelle karriere. Et foredrag fra Brothers vil styrke dine ansattes evne til å bry seg om kolleger, kommunisere med hverandre og andre mennesker, og leve autentiske liv. Og dette betyr en bedre kultur på arbeidsplassen. Er Brothers bare for ungdommer og unge voksne?- Absolutt ikke! Vi har hatt suksessfulle foredrag for grupper med voksne opp til 70+ år. Selvom vårt uttrykk utad er ungdommelig, så betyr ikke det at det ikke er for voksne. Vi trenger gode vennskap som holder gjennom livest sesonger. Så om du er en 35-år-gammel småbarnsfar eller en 60-år-gammel generalsekretær, så vil tematikken absolutt treffe og utfordre deg. Foredrag fra Brothers passer også som fag-påfyll for ledere, enten du jobber i en bedrift, skole eller organisasjon, og vi kan love at et besøk av Kim fra Brothers vil komme som et friskt pust inn i arbeidsplassen. Hva med damene da?- Bra du spør! Noen av de mest gira på tematikken Brothers jobber med er kvinner som virkelig bryr seg om gutta i livene sine! Og har gutta gode vennskap vil det naturligvis også påvirke dem. Og hey, tematikken er vennskap - noe som berører oss alle. Og vi alle har mye å lære der. Kan Kim tilby mentor-samtaler, lengre workshops eller training?- Send oss en e-mail og forklar hva dere trenger. Kim er som regel behjelpelig der det trengs.

Pris

Ta kontakt for et prisanslag.Alle inntektene går direkte til Brothers, som er en ideell organsisasjon registrert i Norge.

Ta kontakt i dag

Anbefalinger:

"[Kim] er en helt fantastisk foredragsholder!"- Ansatt i Likestilling- og Diskrimineringsombudet  "Du var helt fantastisk! Jeg går på ungdomsskolen, å jeg syntes du var så sykt inspirerende å flink på det du gjorde. Gutta i klassen snakket etterpå om at de syntes du hadde sakt mye viktig å at de syntes du var sykt kul!"- Jente (14, Salangen ungdomsskole) "Authentic connection. Real Conversation. Riveting realizations. Brothers did exactly what we wanted. They started a very real conversation that connected with students on a meaningful topic that impacts everyone. Kim connected with the students in a way that was authentic to who he is. That authenticity is what makes these types of meaningful conversations make a huge impact on our students and I know our students will continue these conversations after Brothers leave campus."Laken Moreno, MACoordinator Greek Life & Community Engagement, CSUMB (California State University, Monterey Bay) "Jeg kan gratulere deg (Kim) med årets beste foredrag. Superbra og superviktig tema.”- Rektor, Molde Folkehøgskole "Som miljøarbeider på videregående skole vil jeg på det varmeste anbefale Brothers! Dette med gutters mentale helse er svært viktig å ta tak i, og jeg tror neppe det kunne blitt formidlet på en bedre måte enn hva Kim gjorde hos oss. Samtlige av elevene jeg snakket med i etterkant syntes foredraget både var relevant, og ikke minst givende. Noen har uttalt at dem trengte å høre en «kul type» snakke om gutters mentale helse og vennskap, og at de rett etter foredraget hadde blitt sittende å prate sammen om deres vennskap. Også lærerne som var tilstede syntes dette traff en nerve. Takk for at dere kom til skolen vår!”- Kristine, miljøarbeider Horten VGS “Kim revolusjonerte tematikken, og virkelig leverte.”- Ansatt i Forsvaret "Gutta snakka om det etterpå på rommet. Og alle kjente seg igjen, men turte ikke å si det der og da (under selve foredraget) fordi det er så sårbart. Vi turte ikke å vise at vi kjente oss sykt igjen.”- Soldat, Forsvaret "Da noen på skolen foreslo Brothers, så var jeg litt skeptisk og tenkte: kommer det til å funke med ungdommene våres? Men da jeg sjekket dere ut litt mer så tenkte jeg at vi kunne gi det en sjanse - og det klaffa perfekt! I alle mine år på skolen har jeg aldri sett noen selge så mange bøker som det du gjorde! Det viser bare at det traff skikkelig.”  (Brothers-teamet hadde med boka The Real Bro Code for de som ville ha, og det ble utsolgt)- Lærer ved Danvik Folkehøgskole "Kim Evensen og «Brothers» er noe jeg med sikkerhet kan anbefale til alle som jobber med mennesker eller til ungdomsgrupper generelt. Jeg er lærer i folkehøgskole, og våre elever satte stor pris på foredraget! Det hadde et svært aktuelt tema, nemlig vennskap mellom menn, det var engasjerende, motiverende og også oppklarende i forhold til en del myter som eksisterer bland folk flest. Kim Evensen er en utrolig god foredragsholder som virkelig brenner for det han snakker om, og det skinner gjennom i hvert ord han sier. Til alle dere som lurer på om ikke «Brothers» kan være noe for deres organisasjon, så ikke nøl med å engasjere dem. De skuffer ikke!”- Linn J Nymoen. Lærer i Psykologi, Pedagogikk, Ledelse ved Toten folkehøgskole “Du satte ord på det jeg ikke har klart å sette ord på selv! Dette er så sykt viktig!”- Soldat, Forsvaret “Både elevene og jeg som lærer er meget fornøyd med foredraget. Rett etter foredraget hadde jeg en samling med klassen, og de var superfornøyd med foredraget. De oppsummerte med at du var en veldig kul type, som snakket om et veldig viktig tema. Det at så mange kjøpte genser og bok sier også det meste. Du er en utrolig dyktig formidler, som virkelig får frem budskapet til folk. Stå på videre! Jeg skal få Helge (rektor) til å bestille deg til neste års elever også.”- Ingvar, lærer for fotball-linjen, Molde Folkehøgskole "[…] Vi vil booke dere i ti år fremover!!”-  Lærer (etter foredrag) “Jeg kan gratulere deg (Kim) med årets beste foredrag.”- Rektor ved Molde Folkehøgskole “Skola er fylt av takknemlighet for to gulltimer en lørdagsmorgen. Ja, vi håper du kommer til Valdres nå i høst! Sjelden opplever vi at 120 ungdommer ønsker at det aldri skal ta slutt! Oppsiktsvekkende godt levert om sterke relasjoner i det 21. århundre. Anbefales! Det dere gjør endrer samfunn!”- Rektor ved Valdres Folkehøgskole "Jeg trodde jeg var flink til å være sårbar i vennskapene mine med gutta, men skjønte under foredraget at det egentlig ikke stemmer. Har vært drita alle gangene."- Elev, folkehøgskole "Den siste måneden av skoleåret, etter du hadde foredrag hos oss, var annerledes blant gutta enn før du kom. Vi turte å vise ting og det påvirka måten vi gutta bonda på. Tusen takk!"- Tidligere elev, folkehøgskole "Kim... Dere redder liv. Dette er så jævlig viktig! Ingen har snakka om dette før..."- Elev, folkehøgskole «Kim Evensen fra Brothers hadde flere foredrag for vernepliktige på Ørland flystasjon i regi av Soldataksjonen 2021.Kim formidlet et svært relevant og viktig budskap til dagens ungdommer.Han snakket ikke over de vernepliktige, men til dem.Dette resulterte i at det viktige budskapet kom frem og at soldatene ble engasjert i temaet.Fra min side som arrangør så var Kim Evensen veldig ryddig og korrekt i sine samhandlinger både før, under og etter arrangementene her på stasjonen.Vi anbefaler Brothers/Kim til de organisasjoner / bedrifter som leter etter en seriøs aktør som formidler et viktig budskap på en svært god måte til sitt publikum.»- Bjørn-Henrik Vang, Vingsersjant / Velferdsbefal, Ørland Flystasjon, Forsvaret "[I forbindelse av Soldataksjonen 2021 engasjerte] vi Kim Evensen fra Brothers til å holde foredrag. Helt fra første stund har vi vært fornøyde med Kim. Han har vært svært samarbeidsvillig, fleksibel og tålmodig. For mange var hans foredrag det faglige høydepunktet under aksjonen. Kim tok blant annet opp hvordan terskelen for å snakke om følelser kan være for høy blant gutter. Det er en aktuell problemstilling som sjeldent blir diskutert. Det var tydelig at det traff publikum, både gutter og jenter. Responsen fra deltakerne i etterkant var svært positiv.Kim er en energisk foredragsholder, faglig dyktig og har en usedvanlig god fortellingsevne. Han bruker historier fra eget liv, noe som gjør at man kommer «tett på» både han og temaet. Han stilte spørsmål som til tider kunne virke ubehagelig, men fordi han hadde gjort salen til «et trygt sted», valgte flere å åpne opp om egne tanker og opplevelser - både i forbindelse med foredraget og i etterkant. Som arrangører av årets soldataksjon har vi anbefalt ham på det varmeste til arrangørene av neste års aksjon."- Avdelingstillitsvalgt, Ørland Flystasjon, Forsvaret "Da Brothers kom til oss satt elevene lydhøre og engasjerte hele veien gjennom foredraget. Tematikken deres er dagsaktuell, uhyre viktig og for lite diskutert i samfunnet. For unge menn kan et foredrag fra Brothers bidra til å bygge en sunn fremtid med nære venner."- Eivind Mortensen, lærer ved Hardanger Folkehøgskole "Du har også i år hatt det absolutt mest populære laurdagseminaret!"- Assisterende rektor, Hardanger folkehøgskole "Fantastisk! Fått så mange bra tilbakemelding i løpet av dagen!"- ATV, Forsvaret "Supert foredrag! Veldig viktig tema, som er viktig å snakke om. Soldatene var veldige fornøyde!"- ATV, Emil Dugstad, Evenes, Forsvaret "Dette er så sinnsykt bra og sinnsykt viktig. Det er på tide at det blir tatt opp. Det er noe vi alle vet at er der, men ingen har gjort noe med det."- Soldat, Evenes, Forsvaret "Flere lærere var faktisk veldig missunelige for at de ikke sendte elevene sine!"- Elevrådsleder, Elverum VGS

Kim (29) er «storebror» for ungdom i hele Norge(Gjengangeren)

LesPDF

Er det en gay-greie?(Dagbladet)

LesPDF

Vennskap mellom menn burde være mer enn bare en øl på byen(DT)

Les

We're not fighting for men's friendships because we think it's a cool thing to do. We're fighting for these vital relationships because they impact every sphere of a man's life. Here are some of the positive effects of male bonding in a man’s life*:
 - Less likelihood of social isolation (which can lead to stress related illnesses, isolation, addiction, suicide, divorce and violence).- Increased lifetime (less likelihood of Alzheimers, obesity, diabetes, high blood pressure, heart disease, neurodegenerative diseases, and even cancer.)**- Greater success in men’s personal and professional lives.- Increased resources and resiliency in times of crisis.- Stronger connection with family, spouse, kids, peers and themselves.- Greater peace of mind and sense of purpose. Psychologist Niobe Way says that "when adolescent boys stop sharing their intimate feelings with their peers, we see an alarming increase in their rates of depression and suicide. Wives who cite their husband´s ´emotional unavailability´ as the primary cause of divorce initiate two out of every three divorces today."  She goes on to say that the absence of close friendships also can have negative effects on a man´s physical health and lower his bodily resistance to illness.*** After studying topics about masculinity and male bonding, we can without a doubt state that deep and genuine male friendships are vital for men. It is not about how many friends you have, though - it has much more to do about the depth and quality of the relationship itself. A wise man once said: “Show me your friends, and I´ll show you your future”. And if you think about it, it makes much sense. We all get affected by the people we surround ourselves with. By allowing people to be close to us, we let them bring out new sides of us that we might never thought existed. Those sides can either be good or not so good, which is why we ought to choose our friends carefully. Click here to learn more about Brothers, the leading organisation championing men's friendships.

*Sources: Deep Secrets (Niobe Way), When Boys Become Boys (Judy Y Chu), Remaking Manhood (Mark Greene).**"Why Do We Murder The Beautiful Friendships of Boys?" by Mark Greene.***Garfield, Robert. "Men In Transition." Breaking the Male Code: Unlocking the Power of Friendship: Overcoming Male Isolation for a Longer, Happier Life. New York: Avery, an Imprint of Penguin Random House, 2016. N. pag. Print.

INQUIRE TODAY